Karin Senf


Sopropo leeft!

Wij laten je graag kennis maken met een bijzondere groente: sopropo. Het is een groente met potentie. Waar mensen in andere werelddelen al decennia lang volop van smullen, is de vrij bittere groente in Nederland bezig met een opmars.

Mensen die sopropo eten doen dit vaak omdat de groente vanuit traditie een gezondheidsbevorderende werking heeft. Op dit moment wordt onderzoek gedaan of dit wetenschappelijk bewezen kan worden.

Sopropo ijs

‘Op dit moment zijn we druk bezig met het ontwikkelen van een productportfolio, waarbij meerdere bedrijven betrokken zijn. Zo is het onder andere mogelijk om ingevroren sopropo’s, sopropopuree, sopropo ijs, jam en healthy juice te maken’, vertelt Karin Senf, senior projectleider van Horizon Flevoland, enthousiast.

Lees in dit magazine het verhaal van foodexpert Femke Mosch over de introductie van sopropo in Nederland. Culinair recensent Gilles van der Loo vertelt vol enthousiasme over koken met de groente. Ook laten we teler Steef Meewisse aan het woord over het telen van sopropo in Nederlandse kassen en Arjan Baak vertelt over de samenwerking met de Groenten Apotheek en het maken van lespakketten over gezond eten. ‘Sopropo leeft! En het is mooi om te zien hoeveel vruchtbare initiatieven er ontstaan om de groente bekend te maken in Nederland. Ik wens je veel leesplezier!’

Karin Senf Senior projectleider Horizon

Deel dit artikel